14 august 2014

Papusi din ate

Acum in epoca papusilor Barbie,poate papusile din ate nu isi mai gasesc locul . Sunt vechi, sunt de pe vremea bunicilor, nu sunt cool, nu pot fi coafate, nu le-ar primi in nici o discoteca. Cu toate astea eu le ador , sunt mici , sunt speciale, facute din inima si poarta cu ele incalcita intre atele lor aceasta dragostea .
Pentru ca sunt moi, calde ,mici si "se pot ascunde " oriunde pot fi mai mult decat niste simple papusele, pot fi un cadou deosebit pentru un copil caruia ii e teama :ii e teama in noua gradinita, ii e teama sa doarma singur noaptea etc.


Ce avem nevoie
ata moale (mohair, lana moale, bumbac)
foarfeca
diferite materiale daca decidem sa le facem haine


Alegem dimensiunea- lungimea papusii si un obiect pe care vom infasura ata, ca pentru un ciucure.
* Eu fac papuselele de latimea celor 4 degete impreuna. Cu cat infasurati mai multa ata , papusica va iesi mai pufoasa.

 Legam strans impreuna firele de ata  sus . Jos taiem cu foarfeca (vom avea o multime de fire de ata de acceasi lungime legate la mijloc. Acum va trebui sa aranjam atele impreuna indoindu-le la jumatate. Ca sa se vada frumos vom acoperi nodul facut cu firele din celalta jumatate, lasandu-le sa se revarse acoperind astfel nodul. Sper ca desenele sa exemplifice destul de bine operatiunea :)
Aranjam partea de sus si cu o ata legam strans , acela va fi capul.

Din firele de jos separam mainile (luam fire din exterior in cele 2 parti) . Firele ramase le vom lega din nou (acela va fi mijlocul) Dupa ce am marcat mijlocul , firele ramase le impartim in jumatea si le legam -vor fi  picioarele.

 Daca nu le faceti haine , pentru fetita ne vom opri dupa legarea mijlocului (firele ramase vor deveni fustita ei) iar pentru baietel vom face pana la sfarsit.

Este o activitatea pe care copii mai maricei se pot descurca singur - sa taie, sa lege,iar pentru cei mai mici o putem face noi, ajutati de ei , caci tare mult bine pot face papuselele acestea .

A, de martisor le puteti face combinand cele 2 culori si va fi  un martisor deosebit pentru cineva deosebit .

Am facut alte jucarii si aici:

Moshe si Iesirea din Egipt
 Moshe in cosulet
Micutul soldatel de plumb


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu