23 decembrie 2014

Globulete de Craciun din materiale

Impinsi de la spate de calendarul ce numara cu hotarare timpul pana la Craciun si cuprinsi de spiritul de sarbatoare ,am trecut la  treaba: globulete noi pentru bradut, globulete handmade, facute inpreuna cu spiridusul , timp atat de frumos petrecut impreuna.

Materiale necesare
bilute de spuma de mare
materiale de diferite culori si texturi
lipici fierbinte 
*puteti folosi si altfel de lipici ce poate lipi materiale
panglica ingusta pentru finisat


Cu ajutorul unui cutit crestam bila de spuma de mare, facand santuri de 2-3 mm adancime impartind-o in cate parti dorim.

Decupam din hartie forma model  dupa care vom taia apoi materialul. o masuram si o ajustam daca e nevoie. Trebuie sa fie cu cativa mm mai lata decat distanta dintre doua santuri facute pe bila.

Taiem materialul , il intindem peste bila si cu ajutorul unui cutit il indesam in santurile facute avand grija ca materialul sa fie perfect intins. Repetam operatia pentru celelalte zone.

Lipim cu lipici fierbinte panglica peste santurile in care am pus materialul,terminand in partea de sus cu o bucla - agatatoarea globului.
Lasam sa se raceasca lipiciul cald/ sa se usuce lipiciul in caz ca folositi altfel de lipici si gata globuletul, mai trebuie doar sa ii gasiti un loc potrivit in bradut.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu