11 august 2016

Hartie facuta manual

Hartia handmade , proiect de vacanta care noua ne-a placut tare mult , este un mod de a numi hartia facuta din hartie . :) Adica reciclam hartia scrisa si facem alta hartie, pentru desen. Nu-i deloc asa greu cum suna, doar ca e un proiect de cateva zile si ...multa rabdare.

Materiale necesare
hartie de caiete/ printate (imprimanta) de care nu mai aveti nevoie
foarfeca
curiazitate...din plin :)

Strangem foile si hartia care nu mai foloseste nimanui . Intr-un castron mare de plastic o taiem fasii subtiri , foarte subtiri .

Daca vreti sa antrenati si copii mai mici in activitate , se poate rupe si cu mana, dar e musai sa fie bucatele micute. E un foarte bun exercitiu de relaxare si aerisit mintea adultilor, calmarea nervozitatii celor mici , daca exista, sau exercitiu de motorica pentru cei un pic mai mari . Deasemenea un  bun prilej de a petrece timpul impreuna , o sezatoare moderna :)

Pentru o foaie de aproximativ 28 X35 cm , am taiat cel putin 30 de foi printate care oricum trebuiau distruse , rapoartele scrise de "moi" , asa ca a fost o distrugere cu distractie :)

Dupa ce ati taiat hartia adaugati apa care sa acopere cel putin 3 degete hartia. Amestecati din cand in cand si daca e nevoie mai adaugati apa. La inmuiat veti lasa hartia cateva zile  pana cand presand-o intre degete se desface( de la apa tot ce a fost scris pe ea a disparut).

Se strecoara folosind strecuratoarea. Presati ca sa iasa toata apa .


 Presand asezati bucatile de hartie pe o ceva drept si destul de tare. Lipind partile una de alta prin presare dati forma dorita foii.

Se pune la soare cateva zile pana se usuca bine. Si gata-i de folosit.


Varianta pentru copii mici este sa folositi hartie creponata, se inmoaie foarte repede in apa si foaia obtinuta va fi colorata, plus ca e mult mai usor de rupt in bucatele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu