20 decembrie 2014

Omuleti de zapada

Asa in toiul pregatirilor , pentru ca afara e inca soare si probabil vor fi iar undeva la 18-20 de grade Celsius , ne-am gandit sa aducem putin din frumusetea iernii si la noi in casa.

Strumfi mestereste de zor la globul pinguin asa ca eu, ca o mama buna ce sunt (iar mi-au murit laudatorii :) ) am zis sa cos ceva .Cum la goblen nu ma incumet ,ca nu ma tine mult elanul, am zis sa fie niste omuleti de zapada.

Materialele necesare
bucatele de material de diferite culori
vata/lana/materiale pentru umplutura
o scobitoare
o carioca
ac si ata

Decupam din material un cerc mai mare : 10-15 cm -corpul , un cerc mai mic 7-10 cm- capul, un dreptunghi 10X4 cm -caciula, un alt dreptunghi 15X2-fularul.
*masurile sunt orintativ date , caci in functie de umplutura si mai ales cantitatea ei pot fi diferente.

Insailat la cativa mm de margine cercul mare. Stangem materialul pe ata- vom obtine "o traistuta". O umplem cu lana/materialul ptr umplutura si strangem ata pana la capat, Pe aceeasi ata, fara sa o rupem, insailam cercul micut-capul .Il umplem cu lana si coasem sa securizam. Il prindem de corp si securizam cusatura .

Caciula -masuram circumferinta capului si ajustam daca e nevoie. In spate suprapunem cele 2 parti ale materialului si le lipim sau le coasem . Indoim marginea si inchidem caciula infasurand foarte strans ata , partea ramasa o taiem franjuri. Coasem/lipim caciula de capul omului de zapada.
Desenam ochii cu carioca si varful scobitorii il punem nas. Infasuram fularul in jurul gatului, il legam si apoi il coasem/lipim  si gata omul de zapada.


Aici gasiti si alte ornamente pentru brad facute manual

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu