29 iunie 2016

Casute pentru zane

Anul acesta ne-am gandit sa avem altfel de ghivece la geam , ceva care sa fie verde si la fel de frumos in orice anotimp si cred ca am gasit solutia : oras de zane, casute mici, stradute si mai mici, mici lacuri si putin verdeata . Desi totul e in miniatura, pana si zanele au copacii si plantele lor, mici , asa ca pentru ele.

Materiale necesare
fimo , diferite culori
pensule si culori soft pastel ( seamana cu creta)-optional
sarma
cactusi/ flori mici 
scoici si pietricele
alte materiale de care credeti ca veti avea nevoie pentru completarea peisajului

Se modeleaza dupa preferinta casutele si tot ce e nevoie pentru a construi de la zero un oras : lacuri,poduri peste lac, fantani, floricele, dalele pentru strada, bancute si locuri de joaca si..multe altele dupa propiul plan de urbanizare.

Pentru nuante sau umbre cu ajutorul pensulei am colorat fimo-ul cu praf de pastel (ori se curata pastelul cu un fel de cutit si cu praful obtinut se coloreaza sau pur si simplu se sterge bucata de pastel cu pensula si cu praful obtinut se coloreaza).

In partea de jos a casutelor am infipt cate o bucata de aproximativ 10 cm de sarma.Casutele astfel suspendate le-am infipt intr-un cartof.( sa stea in picioare sa nu se atinga intre ele cand se coc)

Am copt casutele de fimo dupa instructiunile scrise pe pachete. Le-am lasat sa se raceasca si apoi le-am dat cu lac.

Cu lucrurile facute am purces la construirea cartierelor pentru zane.Am plantat intai floarea si in jurul ei am adaugat  casele. Casele sunt infipte in pamant . La noi toamna uneori "adie" atat de tare vantul incat daca nu ar fi prinse ar zbura sigur.Am finisat orasele zanelor folosind scoici si pietricele.

No, asta a fost ! Si uite asa ne-am procopsit cu intreg popor de zane ce locuieste la noi la ferestre. Dar e bine, sunt frumoase, linistite, nu dau petreceri noaptea si nici vecinii nu s-au vaitat de ele si mai mult, avem praf de zane ..doar la o intindere de mana :)

oras pentru zane din fimo

oras de fimo pentru zane

oras de fimo pentru zane

Culori pastel soft
culori pastel soft

2 comentarii:

  1. Multă îndemânare și migală. Felicitări.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim mult pentru vizita si aprecieri :) Este primul comentariu pe blog si strumfi - copilul meu de 7 ani e tare fericit , el este arhitectul orasului, eu doar am ajutat putin .
    O zi superba !:)

    RăspundețiȘtergere