5 iulie 2016

Umbrele mainilor in forma de animale

Strumfi e fascinat de noapte : un pic teama, ca doar e varsta, viteaz ca tot varsta-i de vina, se scurt fascinat. Acum in vacanta si-a propus sa faca o noapte alba- doar una, maximum permis de legea parinteasca :) Parinti denaturati, nu e prima , s-a mai intamplat in vacanta mare si in anii trecuti. Doar nu era sa lasam copilul in intuneric cand viata de noapte e cel putin la fel de fascinanta ca si cea de zi.

Acum 2 ani a studiat viata de noapte a plantelor si furnicilor si cum e jocul la lumina lumanarii - nu a  fost o noapte alba propriu-zisa ci culcarea la o ora mai tarzie :)

Anul trecut a fost noapte de studiu astonomic apus, rasarit, stele , planete dar si al zgomotelor nocturne. Ar fi fost si pacat ca telescopul primit sa se umple de praf in cutie . La fel de pacat ar fi fost si sa nu facem in sfarsit cunostiinta de la distanta :)  cu coiotii vecini si clanul de mistreti din zona. Nu, nu locuim la capat de lume si civilizatie, ci in mijlocul orasului , din intamplare intre doua vai impadurite si populate cu vietati . Si cum o parte din ele sunt plimbarete si au rude in cealalta vale sau doar merg sa manance la restauratul "Containerul de gunoi " trec pe langa gardul gradinii nostre. Nu, nu intra neinvitati si nici macar nu raspund invitatie cainelui nostru. Cainele, un labrador autentic , prietenos din calea afara orice animal misca prin zona casei noastre il invita  la joaca . Mai putin ciorile care ii fura mancarea din castron :)

Anul acesta inca nu s-a hotarat inca tema noptii albe, am o vaga impresie ca e ceva legat de istorie, dar mai e timp, vacanta abia a inceput. Oricum pregatirile nu strica asa ca ne distram cu umbrele mainilor pe pereti , ne sucim degetele incercand sa facem tot felul de animale.Am inceput cu cele mai simple: camila, lama , porumbel  :)
Daca v-am trezit amintiri dragi din copilarie zic sa va si reamintim cum se mai fac animalele.
Foaia cu instructiunile am gasit-o pe net ca poza nu stiu din ce carte face parte .


joc pe intuneric, joc distractiv pentru copii, activitate de vacanta, animale umbre pe peretiti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu