13 iulie 2016

Desen abstract - acuarela, sare si lipici fierbinte



Orice copil este un mic artist , are nevoie doar de un creion, niste culori si ..in functie de varsta optional o foaie, caci uneori  peretele este cea mai buna panza :)
In numele artei , impreuna cu micutul meu artist , am incercat ceva nou . Este o tehnica atat de simpla , iar rezultatul este deosebit, deci pe scurt merita incercat :)

Materiale necesare:
pistol cu lipici fierbinte
culori de apa- acuarele
sare de bucatarie
panza 

Folosind cu mare grija pistolul de lipici cald se traseza pe panza desenele/formele dorite . Lipiciul se va intari cand se raceste si la sfarsit de va da jos, sunt formele albe din desen.

Dupa ce lipiciul de pe panza se raceste, se coloreaza panza cu acuarele folosind culorile dorite . In zonele in care era mai multa culoare lichida, am presarat sare. Sarea absorbe culoarea si usor depigmenteaza concentrand culoarea in jurul cristalelor de sare - vom avea punctulete de culoare puternica si zone mici de culoare deschisa.

Se va lasa la uscat. Dupa ce s-a uscat  bine se poate indeparta sarea , strumfi in unele locuri a dorit sa o lase  . Deasemenea daca doriti puteti dezlipi si formele de lipici cald , cu grija sa nu se rupa panza.

Si..gata-i desenul  :)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu