26 august 2015

Catelul - cubism - curcubitacee :)

Despre cubism, despre Picasso cu siguranta ati auzit, despre " Kids Art Week" probabil nu.
Linkul insa va v-a purta spre provocarile prin arta ale Carlei Sonheim -6 zile , 6 provocari, ca-n a saptea zi avem expozitia de arta :)
Despre fiecare provocare in parte veti gasi o multime de explicatii pe blogul Carlei , asa ca ma gandesc sa va spun 2 cuvinte despre revolutia din istoria picturii , din secolul XX, numita cubism-

Copy-paste dintr-un text de pe internet ca sa ...muncesc mai putin . Uneori...lenea a limitat descoperirea si evolutia ...dar inca nu a omorat pe nimeni  :)

 " In ciuda aparențelor, cubismul nu reprezinta distrugerea realismului, el pune sub semnul indoielii doar realismul iluzoriu, care reproduce ceea ce vedem. Realismul iluzoriu nu este nici obiectiv, nici absolut și nici unicul posibil - el este doar rezultatul pur al convenției.
  
 Dupa parearea lui Braque și a lui Picasso, vechea maniera de reprezentare a devenit anacronica deoarece a pierdut orice urma de contact cu lumea exterioara. Pentru a restabili acest contact și pentru a reda aceasta lume pe cat este posibil, ambii pictori se vor stradui sa distruga orice iluzie numai pentru a crea un nou tip de spațiu in pictura, o noua maniera de reprezentare. Cea veche era bazata pe perspectiva, in schimb cea noua pe apropiere. Grație acestei apropieri, a acestei intimitați, cubismul prezinta ființe și lucruri intr-o maniera in care nu au mai fost percepute. "

Revenind la prima ora de arta pentru copii : catelul cubist. Arata dragut, este mereu diferit ,iar eu  iubesc la nebunie libertatea pe care ti-o da acest  mod de a desena.Dar mai important decat asta, strumfi a descoperit cubismul , pe Picasso , si e super incantat, cu greu s-a oprit din desenat : inca unu', mai fac unu'....

Materialele pe care noi le-am folosit:
( in descrierea lectiei aveti propunerile Carlei)
foi albe A4
creion negru
culori acrilice
carioca neagra
creioane Faber- Castell
*seamana cu creioanele colorate, Faber-Castell este firma, parte interesanta este ca daca dai cu pensula uda peste ele se transforma in acuarela . 

Daca avem tot , zic sa incepem sa desenam.
Pe foaia alba oriunde doriti desenati un ochi. Rasuciti foaia 90 de grade in sensul acelor de ceasornic si desenati oriunde doriti pe foaie al doilea ochi de 3 ori mai mare decat primul.
* Foaia va fi mereu rasucita 90 de grade in sensul acelor de ceasornic.
Rasuciti foaia si desenati oriunde doriti nasul/botul.
Rasuciti foaia si desenati o ureche.
Rasuciti foaia si desenati limba.
Rasuciti din nou si desenati un picior sau laba.
In aceasta etapa uniti prin linii partile desenate. Puteti adauga si alte elemente in desen dupa cum doriti.
Desenul terminat se poate apoi colora. Noi am ales sa folosim doar 4 culori: 3 pentru catel si una pentru fond.
Dupa ce se usuca se traseaza cu carioca neagra liniile .
Si atat, simplu si.......... cubist  :) 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu