17 august 2015

Zapada homemade

Cu siguranta fiecare dintre voi stiti cel putin 5 utilizari ale magicului bicarbonat de sodiu,  pe net circula liste imense : ba ca e bun sa scoata pete, mirosul urat, sa albeasca lucruri, sa faca apa alcalina si muuulte altele.

Astazi, m-am gandit sa va mai adaug un rand la lista, caci bicarbonatul de sodiu fi folositsi  in jocurile copiilor , in activitati senzoriale .Altii ar mai adauga si dezvoltarea motricitatii, dar zic asa ne oprim la partea senzoriala , ceea ce permite zapezii nostre sa fie un joc potrivit atat pentru copii mici cat si pentru copii mai mari, si nu in ultimul rand si pentru adulti . La urma urmei si mie mi-a placut la nebunie "sa framanat"zapada. :)

Materiale necesare :
bicarbonat de sodiu
spuma de ras 

Cantitatile cred ca difera  in functie de consistenta spumei de ras, oricul la noi au fost mai mult ochiometric. Eu am folosit 300g bicarbonat de sodiu ( e praful pus in prajituri ca sa fie fragede, nu praful de copt) si spuma de ras..cat cuprinde.

Se amesteca bicarbonatul cu spuma de ras  cu mainile., caci asta e marea distractie.Si apoi e o placere mai ales in zilele caniculare, mirosul de proaspat ,de racoare, dat de spuma de ras  e demential :)

Asa ca joaca cu aceatsa zapada nu poate fi decat binevenit. In plus nu e periculos, atata timp cat nu este bagat in gura sau nu exista alergii la unul dintre compusi. Bicarbonatul de sodiu este praful ce se pune in prajituri ca sa fi fragede, nu praf de copt, deci e comestibil, despre spuma de ras am insa dubii ca ar fi buna de ingerat, mai ales de catre copii, asa ca mare atentie, mai ales la copii mici. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu