18 august 2015

Sarpe din baloane de sapun

Baloanele de sapun sunt cu siguranta lucrul care va cuceri imediat orice copil  si...adult :) Aseara , cand deja era mai racoare si am putut scoate nasul din casa , am descis sa ridicam jocul cu baloanele de sapun mai sus cu cateva nivele : sa nu fie doar cateva balonase , ci un intreg sir de baloane, un sarpe imens de baloane.
Suna complicat, dar e atat de simplu de facut si la indemana oricui asa ca merita incercat vara asta. Si asta fara sa luam in calcul distractia si timpul minunat petrecut de copii, impreuna cu copii.

Materiale necesare:
o sticluta de plastic de jumatatea de litru
o soseta , preferabil din cele flausate
sapun de vase
un elastic sau chiar ata groasa


Taiem fundul sticlei . Acoperim deschiderea  cu soseta  (tragem soseta peste sticla in sus ) si punem elasticul peste aoseta ca sa o prinda mai bine (puteti lega si cu ata).
Deschidem capacul sticlei si il punem separat ,caci nu avem nevoie de el.  
Separat intr-un castron punem putina apa si putin sapun de vase.
Inmuiem soseta in apa si suflam prin gura sticlei .
 
Puteti colora apa in diferite culori sau soseta sa o colorati in diferite culori, si atunci baloanele vor iesi colorate. 
Daca alegi sa puneti vopsea(guasha sau culori acrilice) pe soseta puteti imparti cercul in 2-4 zone, fiecare alta culoare asa sarpele de baloane va putea avea cateva culori in acelasi timp.
Gata-i distractia ! :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu